Onze waarden

 Italiaans thema

Waar andere disputen in Utrecht kozen voor een Latijns thema, en anderen zelfs voor Zweeds of Spaans, was het bij de Oprichters de voorliefde voor Italië en de  Italiaanse taal en  cultuur die hen deed kiezen voor het Italiaans als taal en afkomst. De Italiaanse invloeden zijn onder andere terug te vinden in de naam van het  dispuut, de namen van de  bestuursfuncties, de Romeinse wolven in het wapen en natuurlijk in de dispuutskleuren.

 Dispuutskleuren

De voorliefde van de Oprichters voor Italië en de Italiaanse taal en cultuur was de basis voor ons Italiaanse thema. De Italiaanse invloeden zijn onder andere terug te vinden in de  naam van het dispuut, de namen van de bestuursfuncties, de Romeinse wolven in het wapen en natuurlijk in de dispuutskleuren: bordeaux rood, goud en donkerblauw.

 Rood – kracht, avontuurlijkheid, moed en loyaliteit
 Goud – optimisme, energie, studie, intellect en wijsheid
 Blauw – betrouwbaarheid, eerlijkheid, integriteit, veiligheid en verantwoordelijkheid

 Missie

Het is de missie van Mistura om bij te dragen aan een leuke studententijd, waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten. Door middel van activiteiten en borrels ontsnappen  zij, man en vrouw gezamenlijk, even van het drukke studentenleven. Ontspanning staat hierbij centraal, maar ook wordt er aandacht besteed aan het behalen van de studie. Het  hoofddoel van Mistura is het bijdragen aan een gezelligere, socialere en succesvollere studententijd waarin man en vrouw gelijk zijn en het beste in elkaar naar boven halen.

 Motto

Het motto van Mistura luidt als volgt: La differenza dà forza, oftewel, “Verschil geeft kracht”. Hiermee willen wij zeggen dat de combinatie van man en vrouw binnen een dispuut  kracht geeft. Zij halen immers elkaars sterkste kanten naar boven.