Italiaans thema

Waar andere disputen in Utrecht kozen voor een Latijns thema, en anderen zelfs voor Zweeds of Spaans, was het bij de Oprichters de voorliefde voor Italië en de Italiaanse taal en cultuur die hen deed kiezen voor het Italiaans als taal en afkomst.

Dispuutskleuren

De voorliefde van de Oprichters voor Italië en de Italiaanse taal en cultuur was de basis voor ons Italiaanse thema. De Italiaanse invloeden zijn onder andere terug te vinden in de  naam van het dispuut, de namen van de bestuursfuncties, de Romeinse wolven in het wapen en natuurlijk in de dispuutskleuren: bordeaux rood, goud en donkerblauw.

 Rood – kracht, avontuurlijkheid, moed en loyaliteit
 Blauw – betrouwbaarheid, eerlijkheid, integriteit, veiligheid en verantwoordelijkheid
 Goud – optimisme, energie, studie, intellect en wijsheid

Missie

Het is de missie van Mistura om bij te dragen aan een leuke studententijd, waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten. Door middel van activiteiten en borrels ontsnappen  zij, man en vrouw gezamenlijk, even van het drukke studentenleven. Ontspanning staat hierbij centraal, maar ook wordt er aandacht besteed aan het behalen van de studie. Het  hoofddoel van Mistura is het bijdragen aan een gezelligere, socialere en succesvollere studententijd waarin man en vrouw gelijk zijn en het beste in elkaar naar boven halen.

Motto

Het motto van Mistura luidt als volgt: La differenza dà forza, oftewel, “Verschil geeft kracht”. Hiermee willen wij zeggen dat de combinatie van man en vrouw binnen een dispuut  kracht geeft. Zij halen immers elkaars sterkste kanten naar boven. Daarnaast hechten we ook waarde aan diversiteit. De studies van onze leden variëren van bedrijfskunde tot psychologie en van journalistiek tot verpleegkunde. We zijn van mening dat een divers netwerk kan bijdragen aan je studententijd en carrière!

Verticalen

Naast onze hechte jaargangen worden onze verticalen (a.k.a. families) ook elk jaar weer uitgebreid. Deze verticalen bestaan uit een lid uit elke even of oneven jaargang (bijvoorbeeld uit jaartje ’15, jaartje ’17 en jaartje ’19). Hierdoor bouwen ook leden uit verschillende jaren een hechte band op, iets wat wij erg belangrijk vinden. De verticalen kunnen op eigen initiatief buiten de dispuutsactiviteiten om dingen met elkaar ondernemen (denk hierbij aan uiteten, borrelen op het terras, etc.)