II-VI-MMXV


De geschiedenis van Mistura is begonnen op het introductiekamp van de FEM (Faculteit Economie en Management van de Hogeschool Utrecht) in 2014. Dit is een kamp waar eerstejaars van de FEM elkaar kunnen leren kennen voordat hun studie is begonnen, georganiseerd door studievereniging Forum (S.v. Forum). Op dit kamp staan zijn ook alle disputen aanwezig die bij S.v. Forum zijn aangesloten. Zij proberen via dit kamp nieuwe leden te werven voor hun dispuut.

Op de zaterdagmiddag is er speciale activiteit waarin de disputen hun dispuut vertegenwoordigen door middel van een spel. De eerstejaars gaan in groepen langs de disputen om kennis te maken. In 2014 was Joost Kuijf mee als mentor. Samen met drie andere jongens kon Joost zich niet vinden in de huidige disputen. Al snel ontstond het idee om zelf een dispuut op te richten. Het begon als een grap, maar werd uiteindelijk redelijk serieus. De samenwerking tussen Joost en de drie andere jongens werkte niet optimaal, waardoor Joost het idee verder heeft doorgezet. Dit heeft hij gedaan met Vera Koopmans, Dominique van Oostrom, Ivo Drok, Michiel van Dijk en Mans Weghorst.

Op 2 juni 2015 hebben wij ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Utrecht. Zo werd Mistura het eerste onafhankelijke gemengde dispuut in Utrecht.

Ons motto “La differenzea dà forza” (Verschil geeft kracht”) heeft hedendaags niet alleen betrekking op het gemengde karakter van ons dispuut. Ons dispuut bestaat uit leden die uiteenlopende studies aan de HU, HKU en UU doen. We zijn van mening dat deze diversiteit ons dispuut nog leuker maakt!