Over Mistura

Oprichting

Op 2 juni 2015 is het dispuut Mistura opgericht. Dispuut Mistura is een afstammeling van de studieverening Forum. Na al die jaren zijn wij inmiddels onafhankelijk. Mistura is ontstaan door ….

Italiaanse cultuur

“La differenza da forza”, is het motto van Mistura, ook wel ‘verschil geeft kracht’ in het Nederlands

Commissies

Binnen Mistura hebben wij ook verschillende commissies. Een commissie is een groep mensen die een specifieke taak uitvoeren binnen het dispuut.


 

Wij hebben dan ook de introductiecommisie, activiteitencommissie, lustrumcommissie en de promotiecommissie. Als eerste jaars lid zal je verplicht worden deel te nemen aan 1 van de eerdergenoemde commissies.

Families

In ons dispuut hebben we ook families, dit zijn groepen van mensen verdeeld over de verschillende jaren. Het idee van een familie is dat je net zo als met je jaartje een band opbouwt maar dan met mensen van verschillende leeftijden. 

Borrels & activiteiten

Wij als dispuut borrelen elke tweede en vierde dinsdag van de maand in ‘t Gras van de Buren. Elke keer is het weer feest, sommigen doen rustig aan vanwege een tentamen, terwijl andere na het borrelen opduiken in de kneus of de poema.

 

Bij Mistura hebben we ook elke maand een activiteit, dit waren afgelopen jaar een datediner, bootje varen, La Befana, kerst, carnaval of een dispuutsweekend. Alles kan!

't Gras van de Buren

Wij zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand te vinden in ‘t Gras van de Buren. Dit cafe is dan ook onze favoriet als we buiten het dispuut om borrelen. 

 

Wat ‘t Gras zo leuk maakt? Er is een enorm leuke sfeer, op de dinsdag zijn er ook andere disputen en het personeel is erg gezellig. Een en al feest dus, daarnaast ligt het perfect gelegen voor als je uit wilt gaan of een snackje wilt halen na het borrelen. 

 

📍 Lange Jansstraat, 16