Over Mistura

Over ons

Mistura

Mistura is een jong, gemengd en onafhankelijk dispuut in Utrecht. We borrelen twee keer per maand en hebben één keer per maand een activiteit. Binnen ons dispuut hebben we verschillende jaarlagen die onderling ook heel hecht zijn. We ondernemen buiten de borrels & activiteiten dan ook veel met elkaar. 

Lees hieronder de belangrijkste informatie over ons dispuut.

Oprichting

Tijdens het introductiekamp van S.v. Forum in 2013 werden de Oprichters geïntroduceerd aan de verschillende heren- en damesdisputen. Ondanks dat ze hier een zeer leuke tijd hebben gehad besloten de Oprichters dat er nog iets miste. 

Na, in verschillende rollen, allemaal deel te hebben genomen aan het introductiekamp van 2014 werd de gedachte bevestigd dat de bestaande disputen geen uitvlucht boden. Het idee van een onafhankelijk gemengd dispuut werd sterker. Korte tijd daarna volgden onder de Oprichters borrels, vergaderingen en brainstormsessies, het dispuut begon steeds meer vorm te krijgen. Na veel geregel, deadlines en het creëren van een identiteit voor het dispuut.

Sinds 2 juni 2015 staat dispuut Mistura ingeschreven als officieel dispuut.

De Oprichting: Joost Kuijf, Ivo Drok, Michiel van Dijk, Mans Weghorst, Dominique van Oostrom, Vera Koopmans, II – VI – MMXV.

Italiaanse cultuur

De Oprichters zagen dat vele disputen die een bepaalde indentiteit/cultuur tot zich toetrokken. Zo zagen ze dat andere disputen kozen voor een Latijns, Zweeds of bijvoorbeeld Spaanse identiteit.

 

De Oprichters hadden een voorliefde voor Italiaanse taal en cultuur, vandaar onze Italiaanse identiteit. Dit kan je terug vinden in de naam van ons dispuut, de namen van de bestuursfuncties, de Romeinse wolven en in de dispuutskleuren. 

 

Zo werd bij het ontwerpen van het dispuutswapen inspiratie gehaald uit het zojuist gekozen Italië. De kleuren (burdeaux)rood en goud, de officiële kleuren van de stad Rome. 

 

Het motto van dispuut Mistura is dan ook “La differenza dà forza”, ook wel ‘verschil geeft kracht’ in het Nederlands.

Onafhankelijk | Gemengd

Utrecht II - VI - MXXV

't Gras van de Buren

Wij zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand te vinden in ‘t Gras van de Buren. Dit café is dan ook onze favoriet als we buiten het dispuut om borrelen. 

Wat ‘t Gras zo leuk maakt? Er is een enorm leuke sfeer, op de dinsdag zijn er ook andere disputen, en het personeel is erg gezellig. Een en al feest dus. Daarnaast ligt het perfect gelegen voor als je uit wilt gaan of een snackje wilt halen na het borrelen. 

📍 Lange Jansstraat, 16

Mistura borrels

Word jij jaartje 23?

Ook dit jaar nemen wij weer een nieuwe lichting aan. Meld je hieronder aan voor de kennismakingsborrels!